Izleti in ogledi

Škofja Loka

Oddaljenost: 19 km

Škofja Loka velja za najbolje ohranjeno srednjeveško mesto v Sloveniji. Ustanovili so jo freisinški škofje leta 973. Zaznamuje jo imenitna lega ob sotočju Poljanske in Selške Sore. Nad mestom se dviga mogočen Loški grad, kjer si lahko ogledate urejene muzejske zbirke, pospremljene z živahno galerijsko dejavnostjo. Staro mestno jedro se ponaša s številnimi kulturno zgodovinskimi znamenitostmi, ki dejejo mestu edinstven pečat. Več.

www.panoramio.com

Bled

Oddaljenost: 56 km

Bled velja za turistični biser Slovenije, zaradi svojih naravnih in kulturnih znamenitosti. Podajte se po 6 km dolgi poti okoli jezera ali pa se s čolnom zapeljite do otočka sredi jezera. Na strmi skali stoji Blejski grad, ki nudi prečudovit razgled na jezero in okoliške hribe. V muzeju na gradu si lahko med drugim ogledate najdbe iz 6. st.n.št, po ogledu pa si privoščite kulinarično razvajanje v grajski restavraciji. Več.

 

Foto: Rožle Bregar

Postojna

Oddaljenost: 55 km

Postojna je sodobno in urejeno mesto, kateremu daje pečat svetovno znana Postojnska jama. Do podzemnih lepot vas popelje jamski vlak, nato se v spremstvu vodnikov peš podate po veličastnih jamskih rovih, dvoranah in prehodih. Le deset kilometrov stran se nahaja Predjamski grad, ki že več kot 700 let kraljuje v 123 metrov visoki skalni steni, s čimer se je tudi zapisal v Guinnesovo knjigo rekordov kot največji jamski grad na svetu. Več.

www.postojnska-jama.eu

Ljubljana

Oddaljenost: 40 km

Obiščite prestolnico države, ki jo odlikujejo številne naravne lepote, kulturne znamenitosti, rekreacijske, pohodniške in kolesarske poti ter tradicionalna kulinarična ponudba. Oglejte si bogato zapuščino rimske Emone, kot so staro mestno jedro s srednjeveškim gradom, baročna pročelja in slikoviti mostovi na reki Ljubljanici. Dogajanje v Ljubljani je vselej živahno z bogato ponudbo kulturnih prireditev: glasbenih, gledaliških, likovnih, uličnih ter drugih. Več.

Portorož

Samo 125 kilometrov vas loči do priljubljenega obmorskega mesta Portorož, ki ponuja obsežno ponudbo wellnessa, peščene plaže, marino, restavracije in bare tik ob morju. Več.

Portoroz
www.slovenia.info